Antologji 2016 |  Nacional 2012 |  Nacional 2013 |  DUDAJ 2013 |  ZEMRASHQIPTARE |  PRISHTINA PRESS |  KLOSI NEWS

KRYSTYNA LENKOWSKA

FESTES SHQIPTARE

Për Ditët e Naimit

E gjatë është përralla ilire
dhe të gjerë janë krahët e saj
shyly ne të largohen nga pipëzat tona të bardha
të shpërthyera në Krujën pranverore
Skënderbeu dëbon trupat osmane
historia e krishterë te ky vend ndodhi

E bardhë është robja e ushtrisë
dhe e bardhë tavolina e tij
shyly ne zgjasim duart tona lara-lara
Pashai thërret dervishë Sufi
Minaret zbardhin, rriten

thellë janë minierat shqiptare
dhe rrëmbimi i kujtesës poetike të Visar Zhitit
fshehur aty thellë brenda kokës së tij
për shumë vite burgu

ndërprerje e zezë e hapur
me një klik argjendi
ne ndajmë bukën e bardhë Haxhi Baba-së.

Translation by Ewa Hryniewicz-Yarbrough
Përktheu nga anglishtja, Jeton Kelmendi

më shumë